Sooner or later we're all gonna DIVE!
Hi!
Met m'n PADI op zak, zit m'n duikavontuur er na 5 dagen helaas alweer op. Een avontuur dat vooral bestond uit slapen, duiken, eten, slapen, duiken, eten en...slapen. We hadden een zeer gevarieerde, internationale groep van 14 cursisten, afkomstig uit Italie, Duitsland, Canada, UK, Korea, Frankrijk, Nederland, Australieen de US. Een erg leuke en gezellige groep om 5 dagen mee op te trekken.
Het avontuur begon met 2 dagen theorie in een klaslokaal en oefeningen in het zwembad. Omdat ik al eens eerder gedoken had, was dit allemaal nog niet zo heel spannend. Ook het theorie-examen was prima te doen, we mochten zelfs de boeken erbij houden en eerdere oefenexamens terug kijken! De 3e dag werd ik om 05.45 opgehaald bij het hostel en gingen we naar de haven om vanuit daar met de boot 3 dagen het Great Barrier Reef op te gaan. Op de boot waren we met een man of 35, niet alleen onze groep, maar ook een groep cursisten van de Advanced cursus en mensen die alleen de 3-daagse boottrip geboekt hadden om zelf te gaan duiken. De heenweg drukte me helaas met de neus op het feit dat ook ik blijkbaar zeeziek kan worden. Een uurtje of 2 met zichtop de horizon op het achterdek doorbrengen was toen de enige optie. Helaas is m'n misselijkheid me gedurende de hele reis blijven achtervolgen en wist me zelfs onderwater te vinden... Ook kreeg ik veel last van hoofdpijn, des te meer duiken we maakten, een hele relaxte trip was het dus helaas niet.
Toch heb ik volgehouden tot de laatste duik, dat waren er 9 in totaal. De eerste dag maakten we 2 duiken naar een diepte van zo'n 10 meter, waarbij we het rif wat verkend hebben en alle oefeningen uit het zwembad herhaalden. De tweede dag lagen we, nog voor het ontbijt,om 07.24 uur in het water voor de derde duik naar een meter of 17 diepte, met de vierde duik na het ontbijt, waarbij we onder andere leerden te navigeren onder water, kwamen we allemaal als gecertificeerd duiker het water uit. Die middag doken we voor het eerst alleen met ieder een eigen buddy, endan is het toch best lastig om je eigen weg heen, maar vooral ook weer terug naar de boot te vinden onder water. Die avondmaakten we onze eerstenachtduik. Met zaklamp het water in, om in het pikkedonker op zoek te gaan naar haaien en zeeschildpadden.
De derde dag lagen we al om 06.52 in het water en maakten we nog eens drie duiken, voordat we rond een uur of half 3 het anker binnen haalden om terug te varen naar de haven in Cairns. Al met al hebben we veel, heel veelgezien onder water. Prachtig koraal en een groot scala aan vissen.Helaas mochten we tijdensdecursus en de nachtduik geen camera meenemen, en heb ik zowel de witstaart haai, de schildpadvan zo'n 150-jaar oud en Nemo niet op beeld vast kunnen leggen. Een impressie van wat ik wel gezien heb kun jebinnenkort op de foto's terug zien, ik heb helaas nog geen computer kunnen vinden die in staat was om de onderwaterfoto's van m'n DVD te kunnen halen.
Vandaag is het 5 december, zie ik alle verhalen over Sinterklaasgedichten en bergen met pakjes op Facebook, maar hier staat m'n hoofd daar (gelukkig) helemaal niet naar. Een winterpeen in je slipper, dat zou ook gek zijn natuurlijk. Gek is het ook om elke keer kersliederen te horen in dewinkels,dat hoort meteen graad of 30hier gewoonweg niet thuis.Ik bendan ook heel erg benieuwd hoe het zal zijn met kerst over een week of 2 in Byron Bay! Maar vanavond is het eerst tijd voor een BBQ Night met Kangaroo, Crocodile & Emu, gevolgd door een heuse after party.Heel laat kan ik het niet maken, want morgen word ik om 07:00 uuropgehaald voor een trip naar Cape Tribulation, waarover volgende keer meer.
Cheers!
Hoi Dees, spannend! Jammer dat je je niet lekker voelde, maar gelukkig had je er bij het duiken zelf niet zo veel last van. Nu op naar een nieuwe uitdaging!
Groetjes van de Sint
Pappa
Hoi Dees, mooi beschreven. Jammer, van het gedoe met misselijkheid en hoofdpijn. Maar nu je je brevet hebt, kun je vast op een ander moment in je eigen tempo het duiken om een mooie plaats herhalen.
En nu naar de volgende bestemming. Geniet van het moment en alles om je heen.
Kus, mamma
We zijn allemaal uitvinders, iedereen zeilt uit op zijn eigen ontdekkingsreis, elk geleid door een persoonlijke kaart waarvan geen tweede bestaat. De wereld zit vol havens, vol kansen.
Lekker Dees! Geniet ervannnnnnnnnnnnnnnnn!
Klinkt super, Dees! En ja, beetje jaloers, op die slippers ben ik toch wel...
Hoi Desiree, wat leuk om je duikervaringen te lezen! Geniet van alles wat je daar ziet en de mensen die je ontmoet.
Vaar weg van de veilige haven. Vang de passaatwinden in je zeilen. Zoek. Droom. Ontdek.